Salı, Şubat 05, 2013

Ayakkabı Seçiminde Dikkat Etmemiz Gereken 7 Kural




Abartıldığı gibi 3000 değil sadece 1600 çiftim var" sözleriyle tarihe geçen İmelda Marcus ve birçok kadının ortak tutkusu... Neden bahsediyoruz elbette ayakkabılardan...

İster her alışverişinde birkaç çiftle eve dönen ayakkabı tutkunlarından olun zevkleriniz hakkında çok şey anlatır. Hatta artık karakter analizi bile yapılır oldu ayakkabı seçimlerinden yola çıkılarak.

İş hayatınız ve özel hayatınızda kişisel imajınızın parçası ayakkabılarınızı siz nasıl seçiyorsunuz? Bir imaj danışmanı ayakkabı seçiminde nelere dikkat eder merak ediyorsanız yazının devamı sizin için...



1. Hepimiz aynı şeyi istiyoruz kesintisiz bir bütün çizgi. Bilekten bağlı ayakkabıların en çok ince bileklilere yakıştığını hatırlatmama gerek var mı?



2. Topuklu mu düz mü? Profesyonel yaşamda 8 cm'den daha yüksek topuklu ayakkabıları hiç önermiyorum. İş giyimi konusunda geleneksel sektörler olan banka düz bapet ve kolej ayakkabılardan uzak durun.



3. İşte giyeceğiniz ayakkabılara karar vermekte zorlanıyorsanız püsküller de sizinle işe gelen modeller olmasın.



4. Ayakkabınızın ayaklarınızla hatta bacaklarınızla orantılı olmasına özen gösterin. Yani ince yuvarlak burunlularsa daha küçük gösteriyor aklınızda bulunsun.



5. Alabileceğinizin en kalitelisini alın. Başta biraz daha pahalı gelse de kaliteli bir çift ayakkabı çok daha uzun süre taşıyacaktır sizi. Yine hatırlatmaya gerek var mı bilmiyorum dost düşman herkes ayakkabılara bakıyor.



6. Ayakkabı alışverişinizi öğleden sonra saatlerine bırakın. Ayakta durmaktan yürümekten ayakkabı alışverişinizi bu saatlerde yapın ki ayağınızın en rahat olacağı doğru ayakkabıyı seçmeniz garanti olsun.



7. Ayakkabı ve çantalar aynı renkte olmak zorunda değiller artık. Ama aynı stilde olmaları önemli. Spor ayakkabılarla spor kesimli çantaları daha zarif fantezi ayakkabılarla aynı zarafette çantaları eşleştirmeye özen gösterin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...