Perşembe, Şubat 07, 2013

Bloggerdan Bağlantı Vermenin Önemi.



Blog ve bağlantı (link) el ele giden iki kavramdır. Bloglama, okuyucuya içerik sunmak, bağlantı vermek ise okuyucuyu bir başka içeriğe yönlendirmektir.
Bağlantı vermek; okuyucuyu yönlendirmek, okuyucuya rehberlik etmektir. Bu yönlendirme çeşitli sebeplerden olabilir:
 
Yazınızda ele aldığınız konuyla ilgili bir başka sayfaya okuyucunuzu yönlendirebilir ve konu hakkında fazladan bilgi edinmesini sağlayabilirisiniz. Bu bir dış bağ olur ve okuyucuyu sizin sitenizden dışarı gönderir. Ancak bunu okuyucu kaybı olarak görmeyin çünkü blog kültürünün güzel yanlarından biri de bağlantı verdikçe bağlantı aldığınız gerçeğidir.
Daha önce yazdığınız bir yazınıza bağlantı verebilirsiniz. Böylelikle okuyucuyu daha önceki yazılarınızdan da haberdar etmiş olursunuz.
Satış ortaklığı yaptığınız bir sitedeki ilgili ürüne yönlendirerek gelir elde etmek için bağlantı verebilirsiniz. (Bu durumlarda okuyucuya bir sponsor bağlantıya tıkladığını belirtmek doğru olacaktır.)
Ayrıca arama motorları blogunuza gelen ve blogunuzdan giden bağlantıları hesaba katarak sonuç sayfalarını listelediğinden verdiğiniz bağlantılar blogunuzun popülerliğinin artmasını da sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...