Salı, Aralık 16, 2014

Kişisel Bakım Nedir - Kişisel Bakım Önerileri

Boom-boomstyleKişisel bakım, kişilerin gündelik yaşamında yapması gereken temel bakımlara verilen genel bir isimdir. Kadın, erkek, genç, yaşlı her dönem kişisel bakım kaçınılmazdır. Kişinin kendine saygısını koruması için, kendine özen göstermesi için kişisel bakım oldukça önem taşır. Üstelik kişisel bakım yapmamız daha sağlıklı olmamızın temel koşullarından biridir. Sağlıklı olmanın, temiz olmanın temel koşulları kişisel bakımdan geçer.










Kişisel bakım kendi içinde 6 ana başlıkta toplanabilir.
  1. El ve ayak bakımı
  2. Vücut bakımı
  3. Saç bakımı
  4. Ağız ve diş bakımı
  5. Kıyafet bakımı
  6. Genital bölge bakımı

Bunlara genel hatları ile bakacak olursak,

El ve ayak bakımı:  Ellerin sık sık yıkanması, tırnakların kesilmesi, kolonya, ıslak mendil vb. ürünlerin kullanılması, yaş ilerledikçe el kreminin ihmal edilmemesi , ayakların da 3 güne bir kış yaz denmeden yıkanması temel bakım unsurlarıdır
Vücut bakımı:  Banyo yapmak en temel şartlarındandır. Yaz dönemleri ter ve ter kokusunu önleyici ürünler kullanmak, anti alerjik duş jelleri kullanmak vücut bakımının en temel şartlarıdır.
Saç bakımı: Saçların düzenli olarak yıkanması, eğer beyazlıklar var ise boyanması , saç bakım kremlerinin kullanılması en temel bakım kriterleri olarak kabul edilebilir.
Ağız ve diş bakımı: Dişlerin düzenli olarak fırçalaması, gerekli olması durumunda ağız gargalarının , diş iplerinin kullanılması yapılabileceklerdir.
Kıyafet bakımı: Kıyafetlerimizin kirlendikçe yıkanması, ütülenmesi, eğer lekeler varsa çıkarılması, kıyafetleri kötü kokulardan korumak için parfüm kullanılması temel yapılması gerekenlerdir.
Genital bölge bakımı: En önemli unsurlarından genital bölge bakımı. Tuvalet kağıdı kullanmak, bu konudaki özel ürünleri tercih etmek, mikrop kapmasını önlemek, günlük pedlerin kullanımı temel kişisel bakım ürünleridir.

1 yorum:

  1. Selammm Pembe Makyaj Çantam Bloğum taşındı yeni adresimde de takibini beklerim. Sevgiler... blogkizsalseyler

    YanıtlaSil

.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...