Salı, Kasım 18, 2014

Kadinlarin En Büyük Derdi 'Gözaltı Morlukları' nı Geçirmenin Püf Noktaları

Birçok kadının ortak problemlerinden biridir gözaltı morlukları
Aşırı tuz tüketimi, stres, yorgunluk, uykusuzluk,saatlerce bilgisayar başında oturmak gözaltı morluklarının en önemli sebeplerindendir. Kremler, kapatıcılar gibi birçok kimyasal ürünler kullanırız. Ama gözaltı morluklarından kurtulmak isterken aksine cildimizi riske attığımızı unuturuz. Bitkisel çözümler hem kısa sürede etkili sonuç almanızı sağlar hem de cildimize bir zararı olmaz. İşte sizler için işe yarayacak bitkisel çözümler:


Gözaltı morluklarından kurtulmak istiyorsanız ilk önce beslenme düzeninize dikkat etmeye önem vermelisiniz. Çünkü gözaltı morlukları vücutta birikmiş toksinlerden oluşur. Bu yüzden
kahve, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklarınızı azaltmalısınız. Sabah kahvaltılarını düzenli yapmalı ve sağlıklı yiyeceklerden yemelisiniz.


Hergün düzenli su içmeliyiz. Su, vücuttaki toksinlerin kolayca dışarı atılmasına yardımcı olur. Cildi gençleştirir ve cilt lekelerinin kaybolmasını sağlar.




Sallama poşet çaylarını ya da demlediğiniz çayların çöplerini sakın atmayın. Çünkü çay, gözaltı morluklarının en önemli bitkisel çözümlerinden biridir. Çay çöplerini ya da sallama poşet çayları soğuduktan sonra, 10-15 dakika gözlerinizde bekletmelisiniz. İşe yarayacağını göreceksiniz. 




Göz bölgenize aşırı makyaj yapmaktan kaçınmalısınız. Böylece cildiniz hava almış olacak. Ayrıca sürdüğünüz nemlendirici kremleri, pamuk yardımı ile gözaltlarınızda iyice dağılmış olmasına dikkat edin.


Sıcak suyu bir kovaya koyun ve yüzünüze buhar banyosu yapın. Hem gözaltı morluklarınızın azaldığını hem de yüzünüzdeki gözeneklerin açıldığını göreceksiniz. Bu sayede kolaylıkla yüz temizliğinizi de gerçekleştirebilirsiniz.


Gözaltı morlukları olan kişiler, bol meyve ve sebze tüketmelidir. Özellikle C ve E vitamini bakımından zengin yiyecekler gözaltı morluklarını geçirmek için önemlidir.


Gözaltı morluğuna iyi gelen önemli besin patates ve salatalıktır. Çiğ patates ve salatalığı göz kapaklarınıza koyarak, 15 dakika uygulayacağınız doğal maske ile gözaltı morluklarından kolaylıkla kurtulabilirsiniz. 


Gözlerinize soğuk su ya da buz ile kompres uygulayın. Böylece hem gözlerinizi rahatlatmış hem degözaltı morluklarından kurtulmuş olursunuz.

.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...