Cuma, Kasım 21, 2014

Makyaj Yapmanın Sırlarını Öğrenin

Göz kapaklarınızı gölgelendirin





Sıcak bir allık rengi tercih edin



Gerekiyorsa pudra kullanın



Çizgileri ve gözaltı morluklarını kapatın



Cildinizi nemlendirin ve pürüzsüzleştirin



Özellikle yaz aylarında daha çok tercih edilen doğal makyaj nasıl yapılır? Sırları nelerdir? Sizler için araştırdık


Eğer doğal görünümlü bir makyaj istiyorsanız, ilk önce cildinizin duru gözükmesini sağlamalısınız. Bunu da cildinizi temizleme losyonuyla yıkayıp daha sonra da yumuşak bir havluyla hafif hafif kurulayarak gerçekleştirebilirsiniz. Peki cildinizi temizleyip, duru hale getirdikten sonra neler mi yapmalısınız?





Cildinizi nemlendirmenin ve pürüzsüzleştirmenin en kolay yolu hem cildinize hafif bir renk verecek hemde nemlendirecek bir ürün kullanmak. Bunun için La Mer’in güneş korumalı SPF 18 sıvı renklendiricisini kullanabilirsiniz. Bu ürün cildinize sadece hafif bir ton vereceği için, fondötende olduğu gibi ten renginizle birebir uyumlu olması gerekmiyor.





Gözaltı morluklarınızı ve derin çizgileri kapatmak için pigment açısından zengin bir kapatıcı kullanın. Chanel’in kapatıcısı bunun için çok doğru bir seçim olacaktır. Ufak bir aplikatörü olan bu ürün size sadece ihtiyacınız olduğu kadar kapatıcı kullanmanız konusunda yardımcı olacaktır çünkü gereğinden fazla uygulayacağınız kapatıcı gözaltınızda hoş olmayan bir görünüm meydana gelebilir. Bunu engellemek için kapatıcıyı uyguladıktan sonra parmak uçlarınızla hafif hafif morlukları kapatacak şekilde göz altınıza iyice yedirin böylece kapatıcının göz altınızda kalıp gibi durmasını önleyebilirsiniz.





Eğer cildiniz makyaj yaptıktan sonra yağlanıyorsa yağlanmayı öneleyecek bir pudra kullanabilirsiniz. Bununla birlikte eğer yağlı bir cildiniz varsa ilk başta önerdiğimiz nemlendiriciyi uygulamamanız daha doğru olacaktır. Bunun için en uygun ürün Bare Escentuals’ın Bare – Minerals Mat SPF 15 pudrasını kullanabilirsiniz. Bu toz pudrayı bir fırça yardımıyla dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz böylece pudra ince bir tabaka olarak cildinizin her yerine dağılmış olacak ve cildinize daha doğal bir görünüm kazandıracaktır.





Pembe ve şeftali gibi sıcak tonlarda kullanacağınız krem allıklar yüzünüzde doğal bir kızarıklık hissi yaratacaktır. İki renkli olan Smashbox High Lights/Creamy Cheek Color in Naked Beauty bu havayı yaratmak için uygun bir ürün. Koyu tonlu olan tarafı elmacık kemiklerinize parmaklarınızla dairesel hareketlerle uygulayın daha sonra açık renkli olan tarafından da biraz alarak elmacık kemiklerinizin üst kısmına doğru uygulayın. Böylece cildinize daha aydınlık bir görünüm verebilirsiniz.





Şimdi sıra gözlerinizde ve dudaklarınızda. Unutmayın, yüzünüze uyguladığınız herhangi ürünün doğal görünüp görünmediğini daha iyi anlayabilemeniz için makyaj yaparken bulunduğunuz yerin gün ışığında olması çok önemlidir. Bu sebeple makyaj aynanızı cam kenarına alabilir ve makyajınızı burada yapabilirsiniz.





Açık kahve tonlarında hafif bir farla gözlerinize vereceğiniz kontür doğal makyajınızın en önemli tamamalayıcılarından biri olacaktır. Teninizin renginden biraz daha koyu seçmeniz gereken bu farı göz kapağınızın dipinden ucuna ve üst bölümüne de uygulamalısınız. Ancak far uygulamanın püf noktası dip ve uç kısımlara geldiğinizde farı biraz daha hafifletmek. Bunun için en uygun ürün CoverGirl Eye Enchancers’ın şampanya rengi olacaktır.





Eyeliner sürecekseniz
Eğer bakışlarınıza biraz daha anlam katmak istiyor ya da doğal bir gece makyajı yapmak istiyorsanız göz kalemi de kullanabilirsiniz ancak gri veya kahverengi tonları tercih edin. Bunun için Shiseido Makeup Smoothing göz kalemini denemenizi tavsiye ediyoruz.





Doğal görünümlü dudaklar için
Dudaklarınıza doğal bir görünüm vermek için dudak renginize yakın hafif bir ruj rengi seçmelisiniz. Kullanacağınız ruju dudağınıza direkt sürmek yerine parmağınızın ucuyla dudaklarınıza uygulayın. Vişne renginde olan Aveda Lip Tint SPF 15’in Verbana tonu ile hem dudaklarınıza çekici hem de doğal bir görünüm verebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Teşekkürler faydalı bir paylaşım olmuş canım bu arada bloğunda takip butonu göremedim eklersen sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Eklerim tabiki temayı yeniden düzenlediğimden onu unutmuşum :)

      Sil

.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...